Januar slankekur med Nupo

Så er det igen jul, og det betyder for rigtig mange danskere, et par kilo ekstra på sidebenene. De ekstra kilo som vi tager på i julen vil vi jo meget gerne i gang med at tabe igen, her til Januar men hvordan går vi det bedste muligt og hver dækker en god slankekur over?

Der er mange måder at opnå et vægttab på, man kan smide fedt, muskelmasse eller vand. Det mest optimale er selvfølgelig at smide fedt, men langt de fleste slankekure indbærer også et stort tab af væske og muskelmasse. Kan slankeprodukter som Nupo eller Nutrilett være løsningen?
Vi ser her lidt nærmere på nogle af de mere populære typer af slankekure for tiden.

Nupo kuren
Nupo er lige som Nutrilett et måltidserstatnings produkt. Det fås som pulver til at blande op med mælk eller vand, og flere forskellige smage som chokolade, vanilie, jordbær osv. Det fås også som supper, barer, eller opblandede drikke. Slankekuren er rigtig nem at følge, idet den blot går ud på at man udskifter et eller flere af sine normalle måltider med f.eks. en Nupo bar eller et glas Nupo slankepulver. Man skal altså ikke til at tælle kalorier og den slags, men blot lave nogle få nemme ændringer i sin kost.
Denne slankekur er meget veleget til en Januar kur, da den er nem og hurtig at komme i gang med og man i Januar måned ofte finder masser af Nupo tilbud.
Kombinerer man denne kur med motion så har man en ok effektiv slankekur. Ulempen ved den er at man nogle gange godt kan være sulten igen et par timer efter man har spist sin Nupo.

Low Carb Diet
Denne slankekur dækker over flere forskellige, alt lige fra den klassiske Atkins kur, til den moderne stenalder kost kur (Paleo).
Den går i bund og grund ud på at holde sig helt fra kulhydrater, og dermed undgå at få en masse tomme kalorier indbords, samt få et mere stabilt blodsukker. Det med at få stabiliseret sit blodsukker, er jo rigtig vigtigt for langt de fleste typer af slankekure.

Den er ret effektiv da mange af de store syndere til overvægt jo indeholder sukker eller stivelse, så det kan være svært at komme til at spise for mange kalorier på en sådan kur. Da ens blodsukker er ret stabilt, er man heller ikke helt så sulten på denne her diet. Mit problem med den, er at det nogle gange kan være svært at finde nogle spændende og gode opskrifter hvis man er lidt kræsen som mig.

VLCD
VLCD står for Very Low Calorie Diet og dækker over en lang række slankekure som har det til fælles at man kun indtager mellem 5-800 kalorier om dagen. Når man tænker på at en gennemsnitlig person har et forbrug på omkring 2.500 kcal, så er det jo en hel del under hvad man skal bruge. Problemet med denne diet, er at man nemt kan risikere ikke at få den mænge mineraler og vitaminer som kroppen har brug for. F.eks. kalk til knogler og tænder. I starten er man ofte meget sulten, men det går over efter en uges tid, da kroppen begynder at udskille ketoner som hæmmer sulten en del. Da en stor del af den energi man skal bruge kommer fra kroppens fedt, kan man opleve at man hurtigt bliver træt ved fysisk aktivitet på denne diet. Den kræver også at man har meget styr på sin kost, og nærmest vejer alt mad for at helt have styr på hvor mange kcal man spiser om dagen. En kompleks, men effektiv slankekur for mange. Desværre har mange det jo med ofte at tage sin tabte kilo på igen, inden for relativ kort tid. Jo hurtigere kiloene forsvandt, jo hurtigere kommer de også ofte tilbage.

Efter min mening er en slankekur med Nupo den mest ideelle her til Januar, den er nem og hurtig at komme i gang med, og kræver ikke en masse kendskab til kost og ernæring. Kombinere det med en let motion, og du har en udmærket kur til lige at få smidt de ekstra kilo fra julen.

Kilde:
dtvtransition.org
Web: http://www.dtvtransition.org/helse-og-sundhed-med-nupo-og-nutrilett/